Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Xavierin Koulu Lahjakkaille Nuorille sijaitsee New Yorkin lähistöllä, rauhallisen jylhässä kartanomaisemassa. Muutimme vanhan sukutilan sisäoppilaitokseksi, ja nyt tiloihimme mahtuu asumaan maksimissaan nelisen- tai viitisenkymmentä oppilasta.

Kouluun on verrattain helppo löytää, ottaen huomioon sen näennäisen salaisuuden, mutta olen huomioinut turhien ihmisten turistiretket siisteillä tiilimuureilla ja pensasaidoilla. Koulun edustalla on eräänlainen sisäpihamainen aukio, jonka kautta pääsee myös autotalleille. On meillä muutama hevonenkin pihan toisella laidalla. Siistit hiekkatiet tarjoavat mukavia mahdollisuuksia kävely- pyöräily- ja ratsastuslenkeille, mutta villimpää luontoa kaipaaville löyty myös sekametsää, mäkiä ja koulun takana sijaitseva Breakstone-järvi. Harrastemahdollisuuksia lisää myös koripallokenttä - mutta kun käsken poistumaan kentältä, sieltä kannattaa poistua, suihkukoneemme säilytyspaikka on nimittäin sen alla.

Tavallisia luokkahuoneita on monia, mutta niiden lisäksi kartanossa on ruokala, olohuoneita, pieni observatorio, kirjastotilat hiljaiseen työskentelyyn, hyvä liikunta- ja kuntosali, huipputekniikkalla varustettu opiskelu- ja vapaa-ajan tietokonehuone, sekä erilaisten mutanttien harjoitustiloiksi sopivia ullakkoja, pommisuojia, kiipeilyseiniä, kuntosali ja vaikka muutama pihalta löytyvä uima-allas. Koulun ylpeys on sen alapuolella sijaitseva suunnittelemani Vaarahuone, joka luo tietokoneohjelmointiin perustuvia, varsin todentuntuisia simulaatioita erilaisista tilanteista, joissa voimiaan voisi joutua käyttämään. Sen lisäksi keskeinen tila on Cerebro, jonka avulla etsimme uusia oppilaita.

Maanalaisiin tiloihin lukeutuvat pommisuojat, vaarahuone, Cerebro, yksi sisäuima-allas, sekä koulun tekniset ja sairaanhuollolliset tilat, joihin on oppilailta pääsy kielletty.

Näiden lisäksi koulun vastakkaisilla puolilla sijaitsevat tyttöjen ja poikien asuintilat, jotka on jaettu yhden tai kahden hengen huoneisiin. Meillä opettajilla on koululla omat asuntonsa ja oleskelutilansa, joihin ei oppilailla ole asiaa, ilman pätevää syytä tai tärkeää ilmoitettavaa. Suurimman osan ajasta vietämme kuitenkin kierrellen koulua, ja apua saa aina pyytää kaikissa asioissa, jos vain suinkaan voimme niissä auttaa.

Koulun kartta on tässä. Saatan piirtää selkeämmän version joskus.

©2019 × Xavier's school for gifted youngsters × - suntuubi.com