Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

En tarkoita mutantilla minkään sortin kolmisilmäistä, radioaktiivista epäsikiötä, mutantti on lähiaikoina vakiintunut nimitykseksi ihmiselle, jonka DNA:ssa on tapahtunut mutaatio. Älä huoli, siinä ei ole mitään vikaa. Uuden pelko on kuitenkin vahva, ja moni vastaantulija varmaan saisi kohtauksen jos tietäisi kuinka paljon mutantteja ulkona todellisuudessa kävelee.

Mutaatio esiintyy erilaisina kykyinä, taitoina tai ulkonäöllisinä erikoisuuksina. Osa on helposti piilotettavissa ja pieniä, osa näkyviä, lähestulkoon turhia tai jopa haitallisia, mutta monista voimista on pienen harjoittelun avulla hyötyäkin. Moni mutantti pyrkii peittämään omat voimansa. Kysynkin siis, miksi? On totta, että jos päästäsi kasvaa kolme paria korvia, voi kaupungilla kuljeskelu olla hiukan kiusallista, mutta laajentuneesta kuulo- ja tasapainoaistista on varmasti hyötyä. Olet kehityksen huipulla, ystäväni!

Oma mutaationi on melko vänkä - pystyn lukemaan ajatuksesi, kommunikoimaan telepaattisesti ja vaikuttamaan ihmisten mieliin.
Muina esimerkkeinä käyvät esimerkiksi muodonmuutoskyky, josta on hurjaa hyötyä erilaisissa peiteoperaatioissa, anatomiset muutokset, jotka saattavat helpottaa esimerkiksi kiipeilyä, hyppimistä tai uimista, ja energian kanavoiminen oman kehon kautta erilaisiksi räjähdyksiksi, pulsseiksi tai säteiksi.

Moni tavallinen ihminen pelkää mutantteja, emmekä oikeastaan ole suuren yleisön suosiossa. Koetammekin joka tapauksessa välttää julkisuutta. Lähes jokainen koulumme oppilas on syntynyt tavalliseen perheeseen, vailla minkäänlaista tietoa voimistaan, tai siitä että muitakin mutantteja on. Koulussa voi olla ongelmia, ja joskus jopa mutantin oma perhe kääntyy häntä vastaan - ja lähettää lapsensa tähän kouluun.

Erilaisia 'parannuskeinoja' mutanteille on yritetty kehittää, mutta mutaatio ei ole sairaus. Se on kehitystä, ja kannustan jokaista olemaan mutantti, ja ylpeä siitä.

©2019 × Xavier's school for gifted youngsters × - suntuubi.com