Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Professori X on nuoresta iästään huolimatta erittäin älykäs mies, ja vahva telepaatti. Hän valmistui biologian ja geenitutkimuksen professoriksi hiukan ennen kuin tapasi rakkaan ystävänsä Erikin, ja päätti perustaa mutanteille oman koulun, opettamisen lisäksi myös suojellakseen nuoria mutantteja. Charles on ystävällinen ja avulias, mutta opettaessa häneltä löytyy myös tarvittavaa auktoriteettia. Koululla sijaitsevan huipputeknisen Cerebro-laitteen avulla Charles voi vahvistaa telepaattisia kykyjään. Ajatustenluku helpottuu, samoin kuin muiden mutanttien aistiminen, ja sen avulla hän kykenee esimerkiksi etsiä uusia mutantteja koululle.

Magneto on koulun toinen johtaja, ja vaikka monet hänen ja Charlesin mielipiteistä eroavat jyrkästikin, ovat he hyviä ystäviä keskenään. Erikin mutaatio antaa hänelle kyvyn liikutella ja manipuloida metallia, ja vuosien harjoittelu on tuottanut tulosta. Erik ei ehkä ole se kaikkein mukavin ja hilpein mies jonka koululta löytää, ja hän on tiukka tavoitteidensa saavuttamisessa, kanavoiden hyvien tulosten tärkeyden myös opettamiseensa. Miehen voi usein löytää istumassa kirjastossa tai pelaamassa shakkia jossain rauhallisessa paikassa, turha riehuminen on jotain mitä hän ei jaksa. Erik kuitenkin katselee mielenkiinnolla uusia kykyjä, pitää muiden koulun asukkaiden seurasta ja arvostaa silloin tällöin pientä käytännön pilaa. Ainakin jos se ei kohdistu häneen itseensä.

Wolverine ei varmastikaan ole sellainen henkilö, josta tulee ensimmäisenä mieleen taideopettaja, mutta jokainen oppilas takuulla istuu hiljaa aloilleen hänen astuessaan luokkaan. Paranemiskyvyn ja metallisoidun luurangon lisäksi Wolverinen molempien käsien rystysistä puskee tarpeen vaatiessa ulos kolme terävää, pitkää kynttä. Sekavalla ja sotasävytteisellä menneisyydellä on osansa Loganin äkkipikaisessa, jääräpäisessä ja karkeassa luonteessa, sekä hiukan härskissä huumorintajussa, eikä häntä kannata ärsyttää. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin hauska ja ystävällinen mies, joka pitää nuorten seurasta ja huolehtii ilomielin lastenvahdin tehtävistä.

Storm on koulun luotetuimpia ja pitkäaikaisimpia opettajia, tietysti Charlesin ja Erikin lisäksi. Hän on opettaessaan tiukka, ja tarkkailee oppilaiden puuhia tuntien ulkopuolellakin, mutta antaa vastineeksi luotettaville oppilaille silloin tällöin pieniä vapautuksia erilaisissa tehtävissä. Ororon mutanttivoima on sääilmiöiden hallinta, ja se antaa hänelle mahdollisuuksia ukkosmyrskyjen luomisesta ihmisten ja tavaroiden siirtelyyn tuulenpuuskien avulla, silloin tällöin Ororo saattaa myös tähdätä rasittaviin ihmisiin pieniä sähköiskuja.

Painajainen on monien koululaisten lempiopettaja, nuori, hauska ja rento, joskin melko harras kristitty. Hän ei pidä itseään varsinaisesti oppilaiden yläpuolella, mutta nauttii opettamisesta ja selittää aiheensa mielenkiintoisesti, näyttäen myös runsaasti käytännön esimerkkejä. Ensinäkemältä useimmat kuitenkin säikähtävät Kurtia, mies onkin hyvä esimerkki mutaatiosta, joka muuttaa ulkonäköä. Kirkkaanväriset silmät, nuolenkärjen kaltainen hännänpää, vain kolme sormea per käsi ja tummansininen iho eivät ole vielä mitään - Kurt on siirtyjä, eli kykenee ilmestymään paikasta toiseen hetkessä pienen savupilven saattelemana. Hän on myös taitava kiipeilemään esimerkiksi pitkin seiniä, puita ja kallioita. Heikon muodonmuutosvoimansa avulla Painajainen saa myös normalisoitua ulkonäköään jonkin verran.

Mystique, Charlesin adoptiosisar, on erityislaatuisen taitava muodonmuuttaja, joskin hänellä on todellisen ulkonäkönsä takia omakohtaisia kokemuksia mutaationsa peittelemisestä. Tutut sininen, suomuinen iho, punaiset hiukset ja keltaiset silmät ovat tietyissä tilanteissa piilossa tavallisennäköisen vaaleahiuksisen ulkokuoren alla, joskin normaalioloissa Raven pyrkii olemaan oma itsensä mitään peittelemättä. Charlesin mielestä hän ottaa sen ehkä liiankin kirjaimellisesti. Mutanttikykyjä käyttäessään Mystique voi muuttaa äänensä ja ulkonäkönsä aina sormenjälkiä ja kielitaitoa myöten haluamalleen henkilölle ominaisiksi.

©2019 × Xavier's school for gifted youngsters × - suntuubi.com